Final Projesi

15/05/2013
Share Button

Final Projesi

Bu proje modelleme ve görselleştirmeyle ilgili görmüş olduğumuz konuları kapsamaktadır ve birkaç adımdan meydana gelmiştir:

  1. Bir AutoCAD dosyasının 3DS MAX ortamına aktarılması: Daha önceki stüdyo derslerinde çizmiş olabileceğiniz bir projeye ait AutoCAD dosyası kullanılabilir.
  2. AutoCAD’den gelen modelin 3DS MAX ortamında üçüncü boyuta (3B) kaldırılması: Bu aşamada ağırlıklı olarak 3DS MAX poligon modelleme komutlarıyla modelin 3B geometrisinin oluşturulması ve açıklıkların (pencere/kapı) meydana getirilmesi istenmektedir.
  3. 3DS MAX modelinden seçilecek bir iç mekanın tefriş edilerek gündüz koşullarında min. iki adet render alınması : Tefriş elemanlarını kendiniz modelleyebileceğiniz gibi bazı sayısal kütüphanelerden de alarak modelinizin içine yerleştirebilirsiniz.
  4. Render ayarları: Render işleminin Mental Ray veya Vray render motorlarından birisinde yapılması istenmektedir. Kaydedilecek render imajının min. 1024×768 piksel boyutlarında olması ve JPEG veya TIFF formatında teslim edilmesi beklenmektedir.

Teslim Formatı:

  • AutoCAD dosyası
  • 3DS MAX dosyası
  • Min. iki adet render imaj dosyası

Teslim tarihi:

4 Haziran Salı 09:30-11:30 saatleri arası

Teslimin şahsen yapılması beklenmektedir.

Teslim dosyaların sınıftaki ortak klasörüne yerleştirilerek yapılacaktır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

My Tweets